Onze vereniging ontvangt veel vragen over het syndroom van Tietze en/of costochondritis. Vragen die bij mensen opkomen wanneer ze de diagnose Tietze hebben gekregen. Van gezinsleden. Van werkgevers die een medewerker met Tietze hebben. En ook van professionals die voor de begeleiding van de patient met specifieke vragen komen. Onze vereniging is er voor iedereen die geinteresseerd is in costochondritis en het syndroom van Tietze.
De meest voorkomende vragen hebben we op deze pagina gebundeld, zodat u zelf en in alle rust meer over het syndroom kunt lezen. En heeft u een vraag waarop onze website en dit overzicht geen antwoord kan geven, stuur dan een e-mail naar info@tietze.nl Wij helpen u graag.
Speciaal voor jongeren
Algemeen
Iedereen heeft zijn ‘eigen’ pijnklachten en reageert anders. De één heeft baat bij vijf paracetamoltabletten of aspirines per dag, anderen krijgen Naproxen (bijv. Alive), Ibuprofen (bijv. Advil), ontstekingsremmende middelen (bijv. Prednisolon), spierverslappers, antidepressiva of andere stress- en/of angstverminderende of kalmerende middelen als Diazepam of homeopathische rustgevers voorgeschreven. Weer anderen kregen Diclofenac(natrium) van 50 of 75 mg en Ventolin (tegen inspanningsastma) voorgeschreven of werden geïnjecteerd met Cortisonen op de pijnlijke plekken. Een patiënt moest maar gaan smeren met Tantum-zalf op de pijnlijke plek. Veel vrouwen hebben voor- en tijdens de menstruatie baat bij prostaglandine remmers. Hieruit blijkt wel dat geen éénduidig antwoord te geven is. Artsen herkennen de klachten niet (direct) of stellen niet direct de juiste diagnose. Met de meest goede bedoelingen wordt van alles geprobeerd. Welk medicijn je echter ook voorgeschreven krijgt, als het helpt is het voor jouw klachten kennelijk het juiste. Meer informatie over medicatie vindt u op de pagina Medicatie op onze website.