Ga naar hoofdinhoud

Menzis vergoedt vanaf 1 juli nog maar één type methotrexaat-spuit

Op 1 juli voert Menzis een preferentiebeleid in rondom methotrexaatinjecties. Patiënten krijgen dan nog maar één type spuit mee van hun apotheek, Injexate. Dit betekent dat patiënten die bij Menzis verzekerd zijn, zullen moeten overstappen van hun vertrouwde methotrexaatspuit of -pen naar deze nieuwe spuit.

Het ReumaNederland en de CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) willen dat Menzis meerdere spuiten en pennen blijft vergoeden. Mensen met reuma kunnen hun handen soms minder goed gebruiken, waardoor de ene spuit of pen beter bij de patiënt past dan de andere. Dit hebben wij Menzis duidelijk gemaakt. Wij zullen samen met de CCUVN, reumatologen, reumaverpleegkundigen en apothekers er alles aan doen om het besluit van Menzis terug te draaien.

Kunnen kiezen wat bij je past
‘Het maken van de keuze voor een type methotrexaat-injectiespuit of -prikpen, doe je samen met je reumatoloog en/of reumaverpleegkundige. Hiervoor is het nodig dat je kunt kiezen voor een spuit of pen die bij jou past. Wisselen van medicatie om niet-medische redenen is onwenselijk als je goed bent ingesteld op je huidige methotrexaatinjectie of –prikpen’, geeft Sija de Jong, manager Patiëntenbelangen van het ReumaNederland aan.

Ook de reumatologen (NVR), de reumaverpleegkundigen (V&VN) en de apothekers (KNMP) hebben via hun beroepsvereniging laten weten tegen het preferentiebeleid van Menzis te zijn.

Wat kun je doen?
Als je verzekerd bent bij Menzis en MTX via een injectie of prikpen gebruikt, ga dan voor 1 juli naar de apotheek voor je nieuwe (vakantie)voorraad. Doe dit vooral wanneer je nog maar een beperkte voorraad hebt. Menzis vergoedt na 1 juli alleen de spuit van Injexate.

Door nu voldoende voorraad te halen, geef je jezelf de tijd om een afspraak te maken bij je reumatoloog en/of reumaverpleegkundige. Je kunt dan met je reumatoloog bespreken of je in aanmerking voor een medische noodzaak. Op het recept moet dan de medische reden komen te staan waarom jij je vertrouwde injectiespuit of prikpen moet behouden.

Laatste nieuws

Latest news

Jong & Tietze Netflix party

Begin van deze maand hebben Vivianne en ik (Desiree) gebrainstormd met onze jongeren uit de WhatsAppgroep. We wilden gaan kijken om meer activiteiten, speciaal voor…

Onderzoek geneesmiddelen

Beste leden van onze mooie vereniging, Wellicht hebben jullie al vernomen dat ik mij meer in ga zetten voor de jongeren binnen de vereniging (wat…

Enquête Jaarkalender en Training

Dit is een oproep voor iedereen t/m 30 jaar binnen onze vereniging. Zaterdag 21 mei 2022 werd voor de eerste keer een jongerentraining georganiseerd. Deze…

Helpt u mee meer te begrijpen over pijn en vermoeidheid bij reuma?

VUL DAN ONDERSTAANDE VRAGENLIJST IN Link: https://encuestas.ugr.es/index.php/969443?lang=nl Onderzoekers en patiënten uit Europa onderzoeken factoren die pijn en vermoeidheid beïnvloeden bij reumatische aandoeningen. Het invullen van…

Back To Top