• 3 januari 2018

Op 21 maart 2018 vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. Gemeenten spelen een belangrijke rol bij goed zorgbeleid voor mensen met reumatische aandoeningen. In aanloop naar de verkiezingen wil het Reumafonds een pleidooi houden voor ‘reumavriendelijke gemeenten’ overal in het land. Zij kunnen onze hulp als landelijke reumapatiëntenvereniging daarbij goed gebruiken! Wat gaat het Reumafonds de komende maanden doen? 1. Online peiling Om meer inzicht te krijgen in wat er goed gaat en wat er beter kan m.b.t. reumazorg in gemeenten, start men een online peiling. Iedereen met een vorm van reuma kan

de online vragenlijst invullen (tot 15 januari 2018) via deze link.

Aandachtspunten voor reumavriendelijk beleid
Met de uitkomsten van de online peiling wil men een geluid voor reumavriendelijk beleid laten horen in alle gemeenten. Ook hierbij hebben zij onze hulp hard nodig! In februari laat het Reumafonds hierover meer horen.

Op de website van het Reumafonds staat hierover een nieuwsbericht en via Facebook en Twitter vragen zij de komende periode ook aandacht voor deze actie.

Wat vraagt het Reumafonds van jullie?
Voor nu vragen zij om de online peiling in te vullen en vooral ook de link te delen met jullie achterban. Om een sterk signaal af te geven naar de gemeenten, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Eind februari komt het Reumafonds met een vervolgactie.

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben over de actie, dan kan je contact met opnemen met drs. Sija de Jonge van het Reumafonds via s.dejong@reumafonds.nl.

Dank alvast voor jullie medewerking!