skip to Main Content

AVC-training

Aanvaarding, verandering en creatie. Dat is waar onze speciale AVC-training om draait. In een aantal dagen willen we je beter leren omgaan met de ziekte, pijn, onzekerheid en het effect van het syndroom van Tietze en/of costochondritis op je leven. Heb je interesse in de training, meld je dan snel aan via het aanmeldingsformulier. Het aantal beschikbare plekken is beperkt en vol is vol!

De AVC-basistraining bestaat uit drie dagen aaneen met overnachtingen en een terugkomdag en vindt plaats in een veilige omgeving met deelgenoten/mensen die ook weten wat ‘Tietze en/of’ is.

Het is dus echt een training om (beter) te leren omgaan met het hebben van een (chronische) aandoening speciaal gebaseerd op (het hebben van) Tietze en/of costochondritis.
De AVC staat voor Aanvaarding, Verankering en Creatie (een op ACT-techniek (Acceptance & Commitment Therapy) gebaseerde training). Veel onderdelen van ziek zijn en ermee leren omgaan worden behandeld.

Opgeven kan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina (let op voor welke training!).

Wanneer: veelal in het voorjaar (voor 2022: donderdag 3 t/m zaterdag 5 maart 2022 met een terugkomdag op zaterdag 2 april 2022).
Waar: veelal in een hotel/ locatie in het midden van het land.
Voor wie: iedereen die lid is van onze vereniging.

Wat is een AVC-training?

AVC staat voor de ‘A’ van ‘aanvaarding en inzicht in je huidige situatie’, de ‘V’ van ‘verandering & verankering’ (wat kan beter), en de ‘C’ van ‘creatie van nieuwe kansen & mogelijkheden’. De training is ook geschikt voor leden die binnen hun werk te maken hebben met Tietze en of/ costochondritis.

Waarom deze training?

 •  je krijgt inzicht in waar je nu eigenlijk staat en hoe je verder kunt gaan?
 • je leert jouw gedachten en gevoelens beter aanvaarden en loslaten/het een plek geven
 • je verlegt je aandacht naar wat zich in het ‘nu’ afspeelt (mindfulness)
 • je krijgt (in)zicht in/op wie je bent, wat je belangrijk vindt (waar je aandacht aan wilt besteden) en wat je nog wilt bereiken in dit leven (en hoe dat gaat doen)
 • je leert praktisch toepasbaar oefeningen + handvatten & tips
 • je doet fijne contacten met deelgenoten op

De training wordt door ervaren trainers/coaches uitgevoerd. Bij bepaalde onderdelen wordt met externe professionals gewerkt, zoals gespecialiseerde (gedrags-)therapeuten, trainers en (life)coaches (bijv. een yogadocente). Alle betrokkenen hebben ervaring met of weet van Tietze en/of costochondritis en hebben ervaring en expertise in chronische ziekten, pijn en/of vermoeidheid.

Wat moet je nog weten:

Veel wordt vergoed (door budget vanuit de Vereniging), maar we vragen voor de vierdaagse training een eigen bijdrage van € 195,-. Heb je eerst nog wat te vragen, mail naar trainingen@tietze.nl

N.B. De eigen bijdrage is om de kosten van een deel van het verblijf en het eten te vergoeden. Deze kosten worden regelmatig door (aanvullende) zorgverzekeringen vergoed. Wij zorgen dan voor een adequate nota.

Opgeven kan via het onderstaande deelnameformulier.

Wetenschappelijke basis AVC-training

De Tietze AVC-training is gebaseerd op de uitgangspunten van ACT (Acceptance Commitment Therapy), een wetenschappelijk onderzochte behandelmethode en gedragstherapie (Steven C. Hayes (USA)). De training gaat echter verder door deelnemers naast handvatten ook praktische tips te geven op het gebied van bewegen, voeding, (vrijwilligers)werk, re-integratie, revalidatie, etc. Daarnaast wordt gewerkt met de principes van MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en de uitkomsten uit het onderzoek van Prof. Dr. Rinie Geenen & zijn team (UMC – Utrecht) uit 2013 bij Tietze-patiënten.

Aanmelden


 • Bijdrage voor de vierdaagse basistraining: €195,- per persoon voor 4 dagen incl. hotel, catering, map, etc. met een aanbetaling van €95,-.

  Ik verplicht me tot betaling, ook bij een annulering binnen 2 weken voor de startdatum. De restant betaling is 6 weken voor aanvang van de training.
 • Aangeven waarop te letten
 • € 0,00

Het laatste nieuws

Latest News

Verdiepingstraining

Verdiepingstraining: vrijdag 9 en zaterdag 10 sept. 2022.

AVC basistraining

AVC basistraining: donderdag 3 t/m zaterdag 5 maart 2022 met een terugkomdag op zaterdag 2 april 2022

Latest News

Verdiepingstraining

Verdiepingstraining: vrijdag 9 en zaterdag 10 sept. 2022.

AVC basistraining

AVC basistraining: donderdag 3 t/m zaterdag 5 maart 2022 met een terugkomdag op zaterdag 2 april 2022

Back To Top