Skip to content

AVC-training

Aanvaarding, verandering en creatie. Dat is waar onze speciale AVC-training om draait. In een aantal dagen willen we je beter leren omgaan met de ziekte, pijn, onzekerheid en het effect van het syndroom van Tietze en/of costochondritis op je leven. Heb je interesse in de training, meld je dan snel aan via het aanmeldingsformulier. Het aantal beschikbare plekken is beperkt en vol is vol!

De AVC-basistraining bestaat uit drie dagen aaneen met overnachtingen en een terugkomdag en vindt plaats in een veilige omgeving met deelgenoten/mensen die ook weten wat ‘Tietze en/of’ is.

Het is dus echt een training om (beter) te leren omgaan met het hebben van een (chronische) aandoening speciaal gebaseerd op (het hebben van) Tietze en/of costochondritis.
De AVC staat voor Aanvaarding, Verankering en Creatie (een op ACT-techniek (Acceptance & Commitment Therapy) gebaseerde training). Veel onderdelen van ziek zijn en ermee leren omgaan worden behandeld.

Opgeven kan via het aanmeldingsformulier onderaan deze pagina (let op voor welke training!).

Waar: veelal in een hotel/ locatie in het midden van het land.
Voor wie: iedereen die lid is van onze vereniging.
Wanneer: 7 t/m 9 maart 2024 en een terugkomdag op 13 april 2024

Wat is een AVC-training?

AVC staat voor de ‘A’ van ‘aanvaarding en inzicht in je huidige situatie’, de ‘V’ van ‘verandering & verankering’ (wat kan beter), en de ‘C’ van ‘creatie van nieuwe kansen & mogelijkheden’. De training is ook geschikt voor leden die binnen hun werk te maken hebben met Tietze en of/ costochondritis.

Waarom deze training?

  •  je krijgt inzicht in waar je nu eigenlijk staat en hoe je verder kunt gaan?
  • je leert jouw gedachten en gevoelens beter aanvaarden en loslaten/het een plek geven
  • je verlegt je aandacht naar wat zich in het ‘nu’ afspeelt (mindfulness)
  • je krijgt (in)zicht in/op wie je bent, wat je belangrijk vindt (waar je aandacht aan wilt besteden) en wat je nog wilt bereiken in dit leven (en hoe dat gaat doen)
  • je leert praktisch toepasbaar oefeningen + handvatten & tips
  • je doet fijne contacten met deelgenoten op

De training wordt door ervaren trainers/coaches uitgevoerd. Bij bepaalde onderdelen wordt met externe professionals gewerkt, zoals gespecialiseerde (gedrags-)therapeuten, trainers en (life)coaches (bijv. een yogadocente). Alle betrokkenen hebben ervaring met of weet van Tietze en/of costochondritis en hebben ervaring en expertise in chronische ziekten, pijn en/of vermoeidheid.

Wat moet je nog weten:

Veel wordt vergoed (door budget vanuit de Vereniging), maar we vragen voor de vierdaagse training een eigen bijdrage van € 195,-. Heb je eerst nog wat te vragen, mail naar trainingen@tietze.nl

N.B. De eigen bijdrage is om de kosten van een deel van het verblijf en het eten te vergoeden. Deze kosten worden regelmatig door (aanvullende) zorgverzekeringen vergoed. Wij zorgen dan voor een adequate nota.

Opgeven kan via het aanmeldformulier dat geplaatst wordt zodra de trainingsdatum bekend is.

Wetenschappelijke basis AVC-training

De Tietze AVC-training is gebaseerd op de uitgangspunten van ACT (Acceptance Commitment Therapy), een wetenschappelijk onderzochte behandelmethode en gedragstherapie (Steven C. Hayes (USA)). De training gaat echter verder door deelnemers naast handvatten ook praktische tips te geven op het gebied van bewegen, voeding, (vrijwilligers)werk, re-integratie, revalidatie, etc. Daarnaast wordt gewerkt met de principes van MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en de uitkomsten uit het onderzoek van Prof. Dr. Rinie Geenen & zijn team (UMC – Utrecht) uit 2013 bij Tietze-patiënten.

Aanmelden? Word lid.

Nieuws

Latest news

Aanmelding ALV en deelgenotendag zaterdag 20 april 2024

Het komt er weer aan… de Algemene Ledenvergadering en deelgenotendag! En wel op zaterdag 20 april a.s. van 10.00 – 17.30 uur bij Corpus in…

De Arbeidsparticipatietool en de Studietool zijn weer in de lucht

De arbeidsparticipatietool Na een tijdje uit de lucht te zijn geweest, is de arbeidsparticipatietool weer beschikbaar, zie Arbeidsparticipatietool – Samen bouwen aan participatie Waarom? Mensen…

Helpt u mee meer te begrijpen over pijn en vermoeidheid bij reuma?

VUL DAN ONDERSTAANDE VRAGENLIJST IN Link: https://encuestas.ugr.es/index.php/969443?lang=nl Onderzoekers en patiënten uit Europa onderzoeken factoren die pijn en vermoeidheid beïnvloeden bij reumatische aandoeningen. Het invullen van…

NHPR en ReumanetNL

De Nederlandse Health Professionals in de Reumatologie is een vereniging van ongeveer 500 leden van de Nederlandse health professionals in de reumatologie. Onderdeel hiervan is…

Back To Top